Despre noi

Fabrica de vinuri și divinuri “Călărași Divin” SRL este una dintre cele mai vechi fabrici vinicole din Republica Moldova, fondată în anul 1896 de către David Sarajishvili. Astăzi, întreprinderea cu o istorie de 120 ani, este lider în producerea băuturilor alcoolice pe teritoriul Republicii Moldova. Amplasarea în zona Codrilor, cu condiții climaterice și de sol unice, favorabile pentru obținerea materiei prime ecologic pure, utilajul modern, tehnologiile avansate, rețetele unice, tradițiile seculare și munca inspirată a tehnologilor Călărași Divin, permit crearea unor băuturi excepționale, ce concurează cu succes cu produsele producătorilor de renume mondial. Fabrica dispune de materie primă proprie, suprafața plantațiilor de viță de vie ajungînd la circa 600 ha, pe care se cultivă 9 soiuri de struguri. În subsolurile întreprinderii sunt stocate aproximativ 100 mii dal a/a distillate de vin cu vîrsta de maturare de la 1 pînă la 48 ani. Gama de produse, fabricate de Călărași Divin, cuprinde peste 35 denumiri de divinuri cu vîrsta de la 3 la 40 ani, cît și brandy, rachiu de vin, băuturi alcoolice aromatizate tari, vinuri seci, vinuri spumante, spumoase și perlante, vinuri aromatizate, vermuturi și lichioruri. Începînd cu anul 2008, Călărași Divin SRL este certificat în sistemul de managent al calității ISO:9001. Calitatea producției Călărași Divin a fost apreciată înalt la diverse concursuri și degustații naționale și internaționale, obținînd peste 50 medalii de aur și argint.

David Sarajishvili, Fondator

Catalog

Podgorii

Gibernal (alba)
1- Soi de struguri tipic pentru vin Perioada de maturare 10-20 septembrie. 2 - Tufa Puterea de creștere medie. Lăstarii se coc bine. 3 - Strugurii medii, dens cu greutatea medie 130g. 4- Boabele mici, se remarcă prin culoarea albă cu nuanțe rozovii cu gust moderat muscat. 5- Vinurile obţinute de culoarea paiului, cu aromă fină de muscat, au un nivel ridicat de aciditate, sunt vinuri albe uşoare. Dacă sunt puse la maturat, vinurile capătă arome de trandafir plenitudine şi bogăţie. Se beneficiază la maximum de împletirea aromelor de Muscat, trandafir și piersică. 6 – Utilizare Distinat pentru producerea vinurilor materie primă la distilare,pentru rachiu vinurilor albe de calitate, a vinurilor brute pentru spumante, spumoase și aromatizate

Suruceni

Alb de Suruceni (alba) 1- e un soi universal (de masă cît şi tehnic) alb cu epoca de coacere semitîrzie. Soiul acumulează destul de bine zaharuri. Avantaje: - are o rezistenţă înaltă la transportare . 2- Tufa Creşterea butucilor e medie sau mai înaltă decît medie, maturarea lemnului este bună. 3 - Strugurii de mărime medie și mari cu forma cilindro-conic. 4- Boabele destul de mare, rotundă, verzuie-galbenă, bronzate la soare. Pulpa este suculenta, gust armonios. 5- Vinurile. Vinurile obţinute de culoarea paiului, cu arome neutră, cpecifică ușor acidificat. 6- Utilizare este utilizat pentru producerea vinurilor materie primă la distilare,pentru rachiu dar și în stare proaspătă.

Aligote (alb).
1- Soiul. Perioada de maturare: semitârzie. 2 - Tufa Puterea de creștere medie. 3- Strugurii Ciorchine de mărime medie cilindric și cilindro-conic, de multe ori înaripată. Codița ciorchinei scurtă. Masa medie– 103gr. 4- Boabele de mărime mejlocii de culoare galben-verde cu puncte maro inchis. Uneori fructele deformate. Pulpa este foarte suculentă și fină. Gust plăcut. 5- Vinul de culoare verde-galben-pai cu nuanțe a plantelor de luncă în buchet și gust plăcut, armonios, specific ușor de pelin cu amărăciune picantă în reminiscență. 6 – Utilizare pentru producerea vinurilor materie primă la distilare, vinurilor albe de calitate, a vinurilor brute pentru spumante, spumoase și aromatizate.

Alb de Onițcani (alba)
1- Soiul. Perioada de maturare: târzie. 2 - Tufa Puterea de creștere mare, maturarea lemnului este bună. 3- Strugurii Ciorchine de mărime medie cilindric și cilindro-conic, denși. Codița ciorchinei scurtă. Masa medie– 250. 4- Boabele de mărime mejlocii, puțin ovale de culoare verde- deschis cu pelița subțire, durabilă. Pulpa este foarte suculentă. Gust plăcut, specific. 5- Vinul de culoare verde-galben-pai cu nuanțe a plantelor de luncă în buchet și gust plăcut, armonios. 6 – Utilizare pentru producerea vinurilor materie primă la distilare, vinurilor brute pentru spumante, spumoase și aromatizate.

Bianca (alba)
1- Soiul. Perioada de maturare: Timpurie. Putera de acumulare a zahărului este mare . 2 - Tufa Puterea de creștere medie. 3- Strugurii de mărime medie cilindric Codița ciorchinei scurtă. Masa medie– 140 gr. 4- Boabele mici. Pot sta mult timp pe tufe stafidânduse, făra a se strica, micșorânduse aciditatea. 5- Vinul de culoare galben-auriu cu tenta verzuie, insusiri specifice de aroma, buchet generos. 6 – Utilizare pentru producerea vinurilor materie primă la distilare pentru divinuri.

Pervenet - Magaracia (alba)
1- Soiul. Perioada de maturare: semitârzie. 2 - Tufa Puterea de creștere mare, maturarea lemnului este bună. 3- Strugurii Ciorchine de mărime medie cilindro-conic, denși. Codița ciorchinei scurtă. Masa medie– 170 gr densitatea boabelor medie. 4- Boabele de mărime mejlocii, ovale de culoare albă cu pelița elastică, durabilă. Pulpa este suculentă. 5- Vinul de culoare galben-spre chihlimbariu buchet și gust curat, specific, plăcut, armonios. 6 – Utilizare pentru producerea vinurilor materie primă la distilare, vinurilor brute pentru spumante, spumoase și aromatizate. Poate fi utilizat și la fabricarea vinurilor licoroase.

Risning de rin (alba)
1- Soiul. Perioada de vegetatie: mijlocie spre lunga. 2 - Tufa vigoare mijlocie, maturarea lemnului este bună. Varful lastarului pufos de culoare alba verzuie, cu o usoara nuanta roz. 3- Strugurii de marime mici și mijlocii, aripati, amintind de zămos și piersic mai des cilindrici. denși cu codița scurtă. Codița ciorchinei scurtă. Masa medie– 250 gr. 4- Boabele bobul mic, rotunjite, colorate in verde galbui – auriu pe partea insortita cu puncte mici de culoare maro, pelița subțire, durabilă. Pulpa este suculentă. Gust plăcut, specific, armonios. 5- Vinul. Vinurile sunt pline, ferme, echilibrate gustativ, cu buchet care evolueaza bine prin invechire la sticla. 6 – Destinatie: - pentru producerea vinurilor materie primă la distilare, vinuri albe de calitate superioara, seci - vinuri spumante.

Sauvignon Blanc (alb)
1- Soiul. Perioada de vegetatie: mijlocie. 2 - Tufa vigoare mijlocie spre mare, maturarea lemnului este bună. - varful de crestere al lastarului cu rozeta scamoasa de culoare verde – galbui cu nuante roscate pe margine. 3- Strugurii de marime mijlocii dens, cilindrici cu lamă lungă. Codița ciorchinei scurtă. Masa medie– 120 gr. 4- Boabele bobul mic, rotunjite, colorate in verde galbui – auriu pe partea insortita cu puncte mici de culoare maro, pelița subțire, durabilă. Pulpa este suculentă. Gust plăcut, specific, armonios. 5- Vinul. de o calitate remarcabila, fine, cu aroma pregnanta de soi, în deosebi coacăză, alții deosebesc uneori zămos și persic, care evolueaza intr-un buchet valoros prin invechire. este un vin cu multă viață, plăcut, acid și aromat. Acest soi foarte bine s-a arătat în arelul și condițiile companiei ”Clărași divin”. 6 – Destinatie: - pentru producerea vinurilor materie primă la distilarepentru divinuri, rachiu, vinuri de calitate, spumoase și spuimante.

Cabernet- Sauvignon (neagra)
1- Soiul. este soiul de vin ideal Perioada de vegetatie: mijlocie. 2 - Tufa vigoare mijlocie spre mare, maturarea lemnului este bună. - varful de crestere al lastarului cu rozeta scamoasa de culoare verde – galbui cu nuante roscate pe margine. 3- Strugurii de marime mijlocie dens, cilindro-conici cu lamă lungă, friabili. 4- Boabele Un fruct de mărime medie, rotunjite, colorate albastru inchis, și acoperite intens cu pruină pelița groasă și aspră. Pulpa este suculentă cu suc incolor. Gust plăcut, specific, armonios, amintind gutul de zârnă(Solanum). 5- Vinul. Vinurile de Cabernet Sauvignon au o calitate impunatoare, impresionand prin culoarea lor rosie-intensa, prin extractivitate, vigoare, buchet bine dezvoltat prin invechire. Soiul da un vin cu note de coacăze negre, cedru, trabuc, piper verde, ciocolată neagră, mentă, afine, vanilie, prune, cireșe, este un vin ideal când vine vorba de profunzimea aromei, mai ales că are abilitatea de a se face mai bun o dată cu vârsta. La învechire poate dezvoltă un buchet cu nuanțe de cedru, toporași, piele sau tabac, care vor atenua considerabil aroma puternică de tanin. 6 – Destinatie: - pentru producerea vinurilor primă de calitate, spumoase , spuimante și aromatizate.

Merlot (neagra)
1- Soiul. este soi cu perioada de vegetatie: mijloci. 2 - Tufa vigoare mijlocie spre mare, maturarea lemnului este bună. - varful de crestere al lastarului cu rozeta scamoasa de culoare verde – galbui cu nuante roscate pe margine. 3- Strugurii de marime mijlocie dens, cilindro-conici cu codița de lungime mijlocie. 4- Boabele Fructele sunt de forma rotunda, de culoare neagră abundent acoperite cu pruină, pelița groasă și aspră. Pulpa este suculentă cu suc incolor. Gust plăcut, specific, armonios, cu nuanțe slabe de zârnă. 5- Vinul. Vinurile de Merlot cunt de calitate imensă , tipice cu nuanțe de coacăză neagră, vișine, prune și piper verde. Vinul tânăr mai are gust de nucă de cocos și vanilie, tonuri de stejar, precum și nuanțe de slănină afumată, pâine prăjită și rășină. 6 – Destinatie: - pentru producerea vinurilor primă de calitate, spumoase , spuimante și aromatizate.

Noutati

120 de Ani Călărași Divin


Ziua Independenţei!


Colectiile Mini


"Gustar 2016"


Toate noutatile

Date de contact

Trimite-ne un mesaj

"CALARASI DIVIN" S.R.L.

MD-4401, Republica Moldova, or. Călăraşi, str. Călăraşilor, 10
tel: (+373 22) 85-55-44
tel: (+373 244) 2-20-50

Calarasi Divin Office Republica Moldova, Chisinau, str. Mesager 11
(+373 22) 85-55-44
(+373 22) 85-55-54
shop@divin.md

Departamentul export e-mail: export@divin.md
tel: (+373 22) 85-55-54

Follow us on Facebook

Oficiul pe harta